Friday, May 31, 2013

Ja ne kasvaa sittenkin!

Koko viikon on jotenkin laiskottanut ihan hirveästi. Mulla on varmasti joku jälkiuupumus päällä rankan kouluvuoden vuoksi. Siksi tuntuikin tosi kivalta käydä pikaisesti tänään palstalla, vaikka mun uusi ja Tanjan vanha allergiaoireilu tekikin hommista osittain tukalia suorittaa.

Täytimme yhden laatikon pavuilla, punasikurilla ja vuonankaalilla, ja siirsimme yrtit ympyrästä omaan laatikkoonsa. Viime vuonna vielä normikokoinen minttu on levähtänyt ihan naisen mittoihin, ruohosipuli on erittäin hyvinvoiva, ja tällä kaudella sosialisoiduille oreganolle, iisolle ja suolaheinälle olisi tarjolla kavereita pussikaupalla.

Viime vuonna alas leikatut, hyvin laiskasti marjoneet herukat eivät ole tehneet kukan kukkaa. Näyttää siltä, että ne ovat liian vanhoja. Päätimme laittaa niiden paikalle perunamaan; ensin oli tarkoitus vain poistaa kuolleet rangat, mutta koska niissä on kuitenkin mukavasti lehteä, siirrämme ne palstan takaseinälle antamaan pläntille muotoa. Make siirsi jo kaksi, yritän huomenna päästä paikalle siirtämään loput neljä.


Peonia lactiflora
Kukkapuolella on useampikin uutisoitava asia: ensinnäkin, PIONISSA ON NUPPUJA! Kolme kappaletta! Kyseessä on siis se samainen pioni, joka on jäänne edellisen viljelijän viemästä, ilmeisesti vanhasta pionipuskasta. Jämä, jonka löysimme hunningolle jätetystä penkistä, siirrettiin viime vuoonna useaan otteeseen päätyen kukkaympyrään, ja se oli tosi rääpäle koko loppukauden. En suoraan sanoen uskonut sen edes selviytyvän talven yli, mutta toisin kävi. Pioni on mun ehdoton suosikkikukkani, joten olen aivan überinnoissani.

Lilioceris lilii








Toinen, oppimiskokemuksena mahtava, mutta kukkaloiston kannalta huonompi homma on liljakukkojen rantautuminen plantaasillemme. Repse. Muutaman olemme jo mekaanisesti poistaneet maailmanhistoriasta; meillä ei kuitenkaan ole mitään käsitystä niiden sikiämisestä, joten seuraamme tilannetta. Hitto. viime vuonna naureskelimme koko kukolle ("Haha, korianterikukko on kaivanut taimet maasta!"). Kaunishan se olisi tietysti.

Söis kompostia niinku muutkin koppikset!


No comments:

Post a Comment